Uitslagen van wedstrijden

 

Op deze pagina staan de uitslagen en behaalde resultaten van deelnemers van Sportschool Chikara aan Nationale- en Internationale Wedstrijden. 

Voor zover beschikbaar, staan bijbehorende foto's in het Fotoalbum, rubriek Wedstrijden.

 


Sint Annaland - Zeeland

Zaterdag 8 juni 2019

 

Enkele  judoka’s van Sensei Johan van Heugten reisden op zaterdag 8 juni , samen met hun ouders , af naar St. Annaland in Zeeland.
Ze namen deel aan ’n groot nationaal judotoernooi. Er werd door de Oosterhouters  zeer goed gepresteerd.
Bij de jeugd behaalde Noah Mbatat de tweede prijs en Jayce Keur sleepte de derde prijs in de wacht. Johan Barel mocht bij de junioren de bronzen beker mee naar huis nemen.
Senior Niels Raaijmakers wist alle wedstrijden te winnen en daarom mocht hij de eerste plaats op ’t podium betreden.


Judowedstrijden gehouden op
29 september 2018 te Ridderkerk

Enkele judoka’s van Sensei Johan van Heugten hebben op zaterdag 29 september deelgenomen aan het
toernooi te Ridderkerk.

In Ridderkerk waren Estelle Deelen, Ibrahim Borzov en Daan Wessels op ’t judotoernooi aanwezig om de eer van Chikara
hoog te houden.
Estelle begon als eerste judoka en ging “ als ’n speer “ er tegenaan.

Zij wist alle wedstrijden met verschillende staande en liggende technieken te winnen. En daardoor kwam ze op ’t erepodium
op de eerste plaats te staan en mocht ’n prachtige trofee in ontvangst nemen.

De tweede Chikara judoka was Ibrahim Borzov.
Hij zat in ’n poule die  uit zes judoka’s bestond. Hij moest vijf keer aantreden en uiteindelijk werd hij beloond met ’n tweede plaats.
’n Glunderende Ibrahim mocht ’n prachtige bokaal mee naar huis nemen.

Junior Daan Wessels overtrof alle verwachtingen.
Voor de wedstrijden die hij draaide had hij ’n paar seconden nodig.
Even groeten en…..de tegenstander lag op de mat met ’n schitterende heupworp ( koshi- guruma )
Alle wedstrijden won hij met 10 punten. Ook Daan mocht zich gelukkig prijzen met ’n eerste plaats.


Sensei Johan van Heugten was supertrots over de geleverde prestaties van zijn
leerlingen. ‘n Dikke proficiat !!!


Judowedstrijden gehouden op
22 september 2018 te Wouw

Geweldige judoprestaties bij  sportschool Chikara

 

Enkele judoka’s van Sensei Johan van Heugten hadden op zaterdag 22 september deelgenomen aan ’n toernooi in Wouw.

In Wouw wist Johan Barel de eerste partijen goed door te komen.
Helaas had hij bij de laatste wedstrijden ’n beetje pech, maar wist desondanks toch de 4de plaats te bereiken.

Senior Niels Raaijmakers was tijdens de wedstrijden superscherp. Hij zat in ’n poule van vijf judoka’s en wist van vier personen te
winnen. Daardoor bereikte hij op ’t podium ’n knappe 2de plaats.

 


Judowedstrijden gehouden op
31 maart 2018 te Oud-Vossemeer

Voor de Judoka’s van Sportschool Chikara is het toernooi van Judovereniging O.V.J.V. op de zaterdag voor Pasen een traditie. Ook dit jaar ging Sensei Johan van Heugten met zes Judoka’s naar Oud Vossemeer in Zeeland om zoveel mogelijk prijzen te bemachtigen. Met vier Judoka’s die uiteindelijk op het podium mochten plaatsnemen, was deze missie zeker geslaagd.

 

Van de Chikara sporters was het voor Khalid en Mohammad de eerste keer dat zij aan wedstrijden gingen deelnemen. Voor Ibrahim was het de tweede keer dat hij meedeed aan een toernooi. Omdat Khalid al wat ouder is, moest hij strijden tegen Judoka’s met veel meer ervaring. Dan is het erg knap dat Khalid de derde plaats bereikte. Dat is een mooi resultaat in je eerste toernooi. Mohammad had de pech dat hij in een grote poule met vijf tegenstanders geplaatst was.

Mohammad wist zelfs een wedstrijd te winnen. Hij behaalde een keurige vijfde plaats. Ibrahim had veel geleerd tijdens zijn vorige toernooi. Hij begon fanatiek aan zijn eerste wedstrijd en met een mooie beenworp wist Ibrahim te winnen. Hij wist in zijn tweede partij zelfs twee keer te scoren, met een worp en een houdgreep. Omdat Ibrahim ook zijn derde partij gewonnen had, mocht hij de beker voor de eerste plaats in ontvangst nemen. Prima gedaan, Ibrahim.

 

Johan Barel heeft al meer wedstrijd ervaring maar dat hebben zijn tegenstanders ook. In de eerste wedstrijd wisten beiden Judoka’s niet te scoren. De scheidsrechter moest beslissen en omdat Johan een waarschuwing had gekregen, ging de winst naar zijn tegenstander. Tijdens de tweede wedstrijd van Johan zat het niet mee en was het zelfs even noodzakelijk dat hij door de E.H.B.O – er geholpen werd. Misschien dat dit van invloed op het resultaat was, want Johan verloor de tweede en derde partij. Hij mocht toch nog de derde plaats op het podium beklimmen.

Goed gedaan, Johan.

Daan komt normaal uit in de klasse tot  18 jaar, en dat is als vijftienjarige al behoorlijk pittig. Deze zaterdag pakte het even heel anders uit.
Bij het indelen van de poules bleek er voor Daan geen gelijkwaardige tegenstander te zijn. Zijn leeftijdsgenoten waren veel kleiner en lichter.

De organisatie vroeg Daan dan ook of hij in de klasse boven achttien jaar ( de senioren ) wilde uitkomen. Geen probleem.
Zo werd Daan ingedeeld in dezelfde poule als Niels, zijn trainer. Daan wist in deze klasse zelfs een partij te winnen en wist een keurige vierde plaats te bemachtigen. Niels wist  twee wedstrijden te winnen en werd hierdoor derde. Een plaats op het podium was een mooi resultaat.


Judowedstrijden gehouden op

19 november te Rillaar, België

Twee podiumplaatsen voor Sportschool Chikara in Rillaar België.

 

Sensei van Heugten stond op zondag 19 november klaar om met vier Judoka’s te vertrekken naar het Plaatsje Rillaar vlak bij Aarschot in België. Daar gingen de jeugdjudoka’s van Chikara deelnemen aan het toernooi van judovereniging Kibo. Sensei van Heugten had zijn Judoka’s al verteld dat het er pittig aan toe kon gaan, en dat bleek maar al te waar te zijn.

Adam El Hamdi kwam als eerste aan de beurt. In België wordt er  meer met kracht dan technisch gevochten en dat was nieuw voor Adam. Hij moest even wennen maar vocht dapper terug. Zo goed zelfs dat een hele mooie derde plaats wist te bemachtigen.
Estelle Deelen was  de tweede Oosterhoutse Judoka die de tatami op mocht. Zij liet zien dat de aanhouder toch kan winnen. In haar eerste partij kwam zij op achterstand maar door goed vol te houden wist zij toch met een houdgreep te winnen op Ippon. De tweede partij ging iets makkelijker, ook houdgreep en de volle winst voor Estelle. In haar derde partij moest zij aantreden tegen de uiteindelijke nummer 1. Deze wedstrijd verloor zij helaas maar Estelle mocht het zilver meenemen naar Oosterhout
Johan Barel mocht na een zware val in zijn eerste partij al langs de E.H.B.O. Johan kon het toernooi toch vervolgen en wist in het Belgische geweld een mooie vierde plaats te bemachtigen. Goed gedaan Johan.
Daan Wessels moest lang wachten.  Om half drie kon hij pas aan zijn wedstrijden in de klasse tot 18 jaar beginnen. Het publiek was er maar eens goed voor gaan zitten want deze jonge mannen weten meestal wel spektakel te leveren. Daan is dit jaar nieuw in de klasse tot achttien jaar en deze overgang wordt als één van de zwaarste overgangen beschouwd. Knap dat Daan zich direct staande weet te houden in deze klasse.
Dit toernooi was zijn doel om in zijn wedstrijden weer het initiatief te nemen en zijn wil aan de tegenstander op te leggen. Dit lukt steeds beter, nog niet genoeg voor een podiumplaats maar dat komt vanzelf als Daan zo blijft vechten. Zijn trainers zijn erg trots op hem, goed gedaan Daan.
De volgende activiteiten van Sportschool Chikara zijn op 26 november het toernooi in Loenhout België en op 17 december een examen training voor de senioren


Judowedstrijden gehouden op
7 oktober Ridderkerk en Vlissingen

Drie keer goud voor Sportschool Chikara.

 

Het was een druk weekeinde voor de Judoka’s van Sportschool Chikara. Op zaterdag 7 oktober ging Sensei Johan van Heugten met zes Judoka’s op pad naar Ridderkerk om deel te nemen aan het toernooi van Judovereniging To-Utchi.

Assistent Raymond ging met Daan Wessels naar de Open Zeeuwse Kampioenschappen te Vlissingen.

Het Judo toernooi in  Ridderkerk was eigenlijk een experiment met een nieuw wedstrijdsysteem.  

Speciaal voor Judoka’s tot twaalf jaar die pas begonnen zijn, probeerde men dit nieuwe systeem uit. Alle wedstrijden duurden twee minuten, zodat alle deelnemers evenveel aan bod kwamen.

Na een centraal signaal voor einde wedstrijd ging de wedstrijdleider met de twee deelnemers samen bekijken welke Judoka de overwinning had verdiend. De bedoeling hiervan was om de jonge Judoka’s bewuster met de wedstrijden bezig te laten zijn. Of deze opzet voor herhaling vatbaar is, zal na een grondige evaluatie nog gaan blijken.

 

De Judoka’s van Chikara beviel het wel. Alle zes behaalden zij het podium. Estelle Deelen, Adam El Hamdi en Ibrahim Borzov  werden eerste in hun Poule. Johan Barel en Zümra Temirci behaalden het zilver. Eren Temirci mocht een medaille ophalen voor de derde plaats.

Een prachtig resultaat waar Sensei van Heugten terecht trots op is.